Huisartsen Groningen

Welkom bij Huisartsenpraktijk Filius, uw partner in gezondheid en welzijn in het hart van Groningen. Onze praktijk is er op gericht om u de hoogste kwaliteit medische zorg te bieden, gekenmerkt door een persoonlijke aanpak en deskundige zorg.

Als u op zoek bent naar een huisartsenpraktijk die u vertrouwt en die uw gezondheid en welzijn op de eerste plaats zet, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij staan voor u klaar om u te helpen bij alle aspecten van uw gezondheid, of het nu gaat om reguliere controles, behandeling voor een specifieke aandoening of gezondheidsadvies.

Onze praktijk is gelegen in het hart van Groningen, wat betekent dat we gemakkelijk bereikbaar zijn voor iedereen in de omgeving. Hierdoor kunt u gerust zijn dat u snel en efficiënt geholpen kunt worden.

Wilt u meer informatie over onze praktijk of een afspraak maken bij een van onze huisartsen in Groningen? Neem gerust contact met ons op via onze website of bel ons op. Wij staan altijd voor u klaar om u te helpen.

Tijdelijke Huisvesting

Zoals u wellicht weet gaat Huisartsenpraktijk Filius samen met Huisartsenpraktijk Oosterpoort en de Stadshuisarts een zogenaamde HOED (huisartsen onder een dak) vormen. Medisch Centrum Stadspoort is de nieuwe naam en deze komt op onze huidige locatie aan de Griffeweg. 

Vanaf 23 januari 2023 maakt onze praktijk gebruik van een tijdelijk onderkomen aan het Damsterdiep
Ons adres is: Damsterdiep 191, 9713 EC Groningen, bij de meeste van u wel bekend als het gebouw van Certe (waar op afspraak oa. bloed geprikt kan worden).

Services Huisartsen Groningen

Afspraak maken

huisartsen-groningen

Maak online een afspraak via het patiëntenportaal. Als u liever belt, dan kan dat ook.

Lees meer

Online consult

huisartsen-groningen

Stel uw medische vraag online! Dit kan via de Uw Zorg Online app die u kunt dowloaden in de App Store (iOS) of Google Play (Android)

Lees meer

Recepten herhalen

huisartsen-groningen

Recepten worden elektronisch doorgestuurd naar de apotheek dus je ontvangt geen receptbriefje van de huisarts, de medicatie ligt klaar bij de apotheek.

Telefonisch:
Herhaalrecepten kun je telefonisch aanvragen via de receptenlijn 050-3128739 keuze toets 2, na twee dagen kan de medicatie worden opgehaald bij de apotheek. Vermeld duidelijk uw naam, geboortedatum, om welk medicijn en wat voor dosering het gaat. 

let op: tijdens ons vakantie staat onze receptenlijn uit!

Online:
Dat kan bij voorkeur online via uw account in ons patientportaal. Deze online dienst kunt u ook op uw telefoon downloaden. Download de Uw Zorg Online app in de App Store (iOS) of Google Play (Android).

Lees meer

Urineonderzoek

huisartsen-groningen

U kunt urine inleveren voor 9:45 uur. Het urineformulier kunt u hier online invullen dan uploaden en alvast naar ons mailen via het beveiligd patiëntenportaal of printen. Eventueel kunt u ook een formulier aan de balie afhalen.

Lees meer

Huisartsen in Groningen

Bij Huisartsenpraktijk Filius bieden we een scala aan diensten, waaronder reguliere controles, vaccinaties, bloedonderzoeken en gezondheidsadvies. Onze huisartsen in Groningen werken nauw samen met andere medische professionals om u de best mogelijke behandeling te bieden, of het nu gaat om preventieve zorg of behandeling van specifieke aandoeningen.

Kies Huisartsenpraktijk Filius als uw vertrouwde partner voor gezondheid en welzijn in Groningen! Huisartsenpraktijk Filius in Groningen biedt de onderstaande specialismes aan:

Praktijkassistenten Groningen: Op het spreekuur van de praktijkassistente kunt u terecht voor o.a. oren uitspuiten, bloeddrukcontrole, wrattenbehandeling, injecties, uitstrijkje in het kader van bevolkingsonderzoek en hechtingen verwijderen. De praktijkassistentes hebben ook eigen aandachtsgebieden als begeleiding van patiënten die willen stoppen met roken, preventie hart-en vaatziekten, SOA’s (seksueel overdraagbare aandoeningen)

Spreekuur Ondersteuner Huisarts Groningen: De SOH (Spreekuur Ondersteuner Huisarts) ondersteunt de huisarts bij zijn/haar werkzaamheden door zelfstandig patiënten op haar spreekuur te zien of thuis te bezoeken. Zij is speciaal opgeleid om diverse aandoeningen en klachten zelfstandig en volgens een vastgesteld protocol te behandelen. Indien nodig raadpleegt zij de huisarts.

Geestelijke gezondheidszorg Groningen: Hier kunt u terecht voor psychische problemen. Denk hierbij aan depressie, angstklachten, verslavingen of andere psychische problemen.

Bij psychische problemen kan de huisarts u voorstellen om een afspraak met de praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg te maken. Afhankelijk van de ernst en de complexiteit van uw klachten, bespreken we met u welk vervolg er mogelijk is. Als praktijkondersteuner GGZ zijn kortdurende vervolggesprekken mogelijk, gericht op het verkrijgen van inzicht en (praktische) handvatten om uw situatie te verbeteren. Deze hulp valt onder uw basisverzekering.

POH Jeugd en gezin Groningen: De POH-GGZ Jeugd & Gezin heeft een brede kennis van en ervaring op het gebied van psychische problemen bij kinderen, jongeren en ouders. De POH-GGZ Jeugd & Gezin kan de huisarts adviseren over de beste behandeling voor het kind/jeugdige en kan indien nodig zorgdragen voor verder behandelmateriaal. De praktijkondersteuner gaat ook in op de relatie tussen ouders en kinderen, met name op het gebied van emotionele ontwikkeling en sociale samenhang.

Diëtiste Groningen:  Diëtisten zijn specialisten op het gebied van voeding en gedrag. Zowel bij ziekte, als bij gezondheid. Als je gezond bent kan een diëtiste je helpen gezond te blijven. En soms moet je door gezondheidsproblemen je voeding aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan hart- en vaatziekten, diabetes, maag- en darmproblemen, kanker of een voedselallergie.

Reisadvies Groningen: Wij zijn aangesloten bij www.reisprik.nl. – een landelijk netwerk van huisartsen voor reizigersadvisering en vaccinatie. Reisprik biedt de laagste prijsgarantie. Via speciale nascholing wordt goede kwaliteit gewaarborgd.