POH GGZ

POH GGZ

Marleen Tromp is psycholoog en werkt als praktijkondersteuner GGZ binnen onze huisartsenpraktijk. Als je last hebt van psychische klachten, kun je (via je huisarts) bij haar terecht. Marleen biedt graag een luisterend oor en helpt je inzicht te krijgen in de aard, oorzaak en dynamiek van je psychische klachten. Ze biedt uitleg en handvatten en sluit graag aan bij jouw hulpvraag. Naast kortdurende begeleiding kan Marleen meedenken in een passende verwijzing naar de GGZ als er verdere hulp nodig is.

E-Health

Vanuit onze huisartsenpraktijk bieden we ook e-health. Met de online modules van Therapieland kun je zelfstandig aan de slag. Je huisarts of POH GGZ kan 1 of meerdere modules voor je klaarzetten. Er zijn modules over de meest voorkomende psychische klachten: depressie, angst, overspanning en rouw. En er zijn nog vele andere modules, bijvoorbeeld over zelfbeeld, omgaan met ziekte, opkomen voor jezelf, balans, ontspanning, lekker slapen en relatie-boost. In onze e-health modules vind je uitleg, vragenlijsten en oefeningen die je kunt doen. Veel modules zijn ook in het Engels beschikbaar. Deze online hulp kun je los ontvangen of gecombineerd met je gesprekken bij de POH GGZ of huisarts. Naast de online zelfhulpprogramma’s van Therapieland kunnen we je een online vragenlijst sturen (tele onderzoek GGZ, van Ksyos). Deze brengt de aard en ernst van je psychische klachten in kaart, zodat we samen kunnen zien wat er op dit moment bij je speelt en wat je zou willen veranderen. Op deze manier kunnen we je nog beter helpen.

Begeleiding in groepen

Marleen biedt ook verschillende groepstrainingen aan. Het voordeel van werken aan vermindering van je psychische klachten in een groep is dat je merkt dat je niet de enige bent die deze klachten heeft en dat je elkaar kunt steunen, motiveren en inspireren.

Het aanbod van groepstrainingen bestaat uit: 4 en 8 weekse mindfulness training, slaaptraining en ontstress training. De groepstrainingen worden op donderdag middag gegeven.

Mindfullness

Als je last hebt van stress, piekeren, een vol hoofd, chronische pijn of (terugkerende) psychische klachten zoals angst of depressiviteit, kan een mindfulness training je helpen om uit je hoofd in je lijf te komen. Je leert om op een vriendelijke niet oordelende manier in het hier en nu te zijn. In de mindfulness training krijg je verschillende meditatie oefeningen aangeboden met als doel je opmerkzaamheid, je aandacht te trainen. Je krijgt uitleg over stress en onderzoekt je eigen patronen bij stress. Gezonde zelfzorg is een belangrijk thema. Mindfulness beoefening wordt ook wel mentale fitness genoemd. Door meer bewust te zijn ervaar je meer vrijheid om dat te doen wat goed voor je is.